برای نخستین بار در کشور
به وکلای دادگستری مدرک تحصیلی در رشته های مرتبط داده می شود
سرپرست مرکز آموزش علمی- کاربردی کانون وکلای دادگستری مرکز از صدور مجوز وکالت تخصصی برای این مرکز خبر داد.
دکتر هوشنگ پوربابایی سرپرست مرکز آموزش علمی- کاربردی کانون وکلای دادگستری مرکز با اشاره به مطلب فوق گفت: فلسفه تشکیل مرکز آموزش وکلای دادگستری از ابتدا این بوده که این مرکز به عنوان یک مرکز پژوهشی و علمی به عنوان بازوی تخصصی کانون وکلای دادگستری در جهت بهره گیری از دانش روز و متخصص کردن وکلای دادگستری فعالیت خود را ادامه دهد.
وی افزود: سال ها دغدغه تخصصی کردن وکالت بین مسئولین کانون های وکلای دادگستری وجود داشته و مبانی قانونی آن هم براساس بند ه ماده 6 لایحه استقلال کانون وکلای دادگستری و تبصره ماده 22 آیین نامه حق الوکاله وکلای دادگستری مصوب قوه قضائیه و نیاز جامعه وکالت بوده که در این راستا هیئت مدیره های سابق و خصوصا هیئت مدیره جدید کانون وکلای مرکز بالاخص ریاست محترم هیئت مدیره جناب آقای دکتر مالکی مصوب کردند که مرکز با اخذ مجوز از دانشگاه نسبت به برگزاری دوره های تخصصی اقدام نماید.
دکتر هوشنگ پوربابایی خاطر نشان کرد: حدود دو سال پیش برای اخذ چنین مجوزی اقدام شد که پس از تلاش های فراوان صورت گرفته، که مجوز دوره های تک درس آموزش علمی- کاربردی برای متخصص کردن وکلای دادگستری اخذ شد و دپارتمان های مختلفی در دانشکده برای تدوین سرفصل های تخصصی تاسیس گردید.
وی گفت: دپارتمان حقوق خصوصی، دپارتمان حقوق جزا و جرم شناسی، دپارتمان حقوق عمومی و دپارتمان حقوق بین الملل تاسیس شد و در گام نخست برای دپارتمان حقوق خصوصی کمیته های زیرمجموعه تحت عنوان کمیته تخصصی وکالت اراضی، کمیته تخصصی دعاوی بیمه، کمیته تخصصی دعاوی شرکتها و ورشکستگی، کمیته تخصصی دعاوی بانکی و دعاوی سایبری با بهره گیری از بهترین اساتید و وکلای دادگستری و قضات دانشمند در مرکز آموزش علمی- کاربردی وکلای دادگستری مرکز ایجاد و پس از صرف ساعت ها وقت و برگزاری جلسات متعدد و مباحثه فراوان به صورت کاربردی سرفصل های لازم برای هر رشته تدوین گردید.
پوربابایی ادامه داد: نهایتا جلسه کمیته برنامه ریزی درسی با حضور نمایندگان دانشگاه و وزارت علوم به تاریخ 24 خرداد 1401 برگزار شد و پس از حضور سرپرست دانشگاه کانون وکلای دادگستری مرکز و دفاع از برنامه ها و سرفصل های مدون شده به اتفاق آرا دوره های تخصصی وکالت در رشته های حقوق اراضی، حقوق شرکتها و ورشکستگی، حقوق بانکی و حقوق بیمه تصویب شد و مجوز برگزاری این دوره ها به اتفاق آراء مصوب گردید.
دکتر پوربابایی با تاکید بر پیش نیاز جهت شرکت در این دوره ها خاطر نشان کرد: یکی از الزامات یا پیش نیازهای شرکت در چنین دوره هایی داشتن پروانه وکالت کانون های وکلای دادگستری است. این دوره های آموزشی به مدت 100 ساعت کلاس حضوری در مرکز آموزش علمی- کاربردی کانون وکلای دادگستری مرکز برگزار خواهند شد و پس از اخذ آزمون در پایان دوره و کسب نمره قبولی مدرک تخصصی وکالت به صورت فارسی و انگلیسی که مورد تایید کانون وکلای دادگستری و تایید وزارت علوم می باشد صادر خواهد شد. طبیعی است که پس از صدور مدرک، وکلای متخصص می توانند خود را به عنوان وکیل متخصص در آن حوزه معرفی نمایند. لازم به ذکر است که دوره های دیگری شامل دوره های تخصصی وکالت قراردادها، داوری، مالکیت فکری و دوره های متعدد در زمینه حقوق جزا و جرم شناسی و دعاوی مالیاتی نیز در حال تدوین سرفصل است که در مدت کوتاهی و پس از تصویب این دوره ها نیز آغاز خواهد شد.